Facebook lanserer «Portal», dette vil du definitivt ikke ha i huset!

(Artikkelen ble oppdatert: 18. oktober 2018)

På et noe uheldig tidspunkt,for Facebook, har Facebook nå kunngjort lansering av ett nytt produkt, nemlig en komplett kameraløsning for videosamtaler. Den heter Portal og er ment å by på en enkel «handsfree»-løsning for folk som snakker mye på kamera.

Avisen Forbes kaller produktet er det siste produktet du burde ønske deg til stuen. Vi sier at dette er noe du ikke vil ha i det hele tatt, spesiellt med tanke på alt trøbbel Facebook har hatt den siste tiden med alt fra den enorme Facebook-skandalen til hendelsen forrige uke da 50 millioner kontoer ble hacket. Når de ikke klarer å sikre en webside, hvordan skal de klare å sikre noe som er ment å stå på, hele tiden, i stuen din? Facebookskandalen har blitt så alvorlig at Mediehuset ikke benytter Facebook lenger, ikke bare for egen del, men med tanke på våre leseres nettsikkerhet.

Portal kommer i to størrelser, hvorav den ene har en skjerm på 10 tommer med en oppløsning på 1280 x 800 piksler og den andre har en stor 15-tommers skjerm med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Den er dermed klar for å gi hackere muligheten til å se inn i stua di, 24 timer i døgnet.

Sikkert kult, men dette er ett produkt vi som har litt kompetanse om IKT (data) definitivt ikke vil ha. Ikke om vi fikk betalt for å ha det. De fleste av oss, som vet hva vi driver med, har nemlig en bit tape over laptopkameraet allerede.

Author: Redaksjonen