Tove Welle Haugland anklager Hareide og Johnson for å rigge valg

(Artikkelen ble oppdatert: 8. desember 2018)

Tove Welle Haugland som sitter i sentralstyret i Krf, hevder at Knut Arild Hareide og  Hilde Frafjord Johnson bruker posisjonene sine til å rigge resultatet av KrFs retningsvalg. Jeg mener Hilde og Knut Arild bruker makten de har til å styre prosessen til fordel for Hareides syn, sier Haugland til VG, som omtalte saken først.

Jeg reagerer på at Hilde og Knut Arild ikke lar noen andre fra stortingsgruppen eller sentralstyre argumenter for å gå inn i dagens regjering på møtene i Oppland, Telemark og Hedmark. Jeg har tilbudt meg å dra, Marie Ljones Brekke har tilbudt seg å dra, men begge har blitt avvist av ledelsen. Så vidt jeg vet har også Kjell Ingolf sagt at han kan reise, men det har blitt avvist fordi han ikke kan få reise noe sted så lenge Knut Arild ikke kan være med», påstår Haugland.

Det ble nemlig et overveldende flertall for Hareides linje da Oppland KrF holdt sitt fylkesårsmøte.

Det går mot rødt flertall når Oppland KrF tirsdag tar stilling til partiets veivalg og velger delegater til det ekstraordinære landsmøtet 2. november.

Etter at stemmene ble talt opp mot slutten av møtet, ble det klart at 28 stemte for forhandlinger med Ap/Sp, og 7 stemte for samarbeid med Høyre/FrP.

Resultatet ble ett blått og fem røde delegater fra Oppland KrF.

Hilde Ekeberg var på linje med partileder Hareide, og mente at partiet best ville kunne samarbeide med de rødgrønne partiene Ap og Sp.

– Jeg tviler på at vi er et landsdekkende parti dersom vi søker samarbeid med Frp. Folk sier til meg at vi er alt for tett på dem, sa Ekeberg.

Ekeberg la vekt på at KrF må samarbeide med partier som snakker samme språk.

– Vi må samarbeide med partier som bruker et inkluderende språk, sa hun, og pekte nok en gang til de rødgrønne.

Sånn er stillingen nå:

Author: Redaksjonen