Israel utfører omfattende luftangrep mot Gaza

(Artikkelen ble oppdatert: 8. desember 2018)

Israelske myndigheter opplyser at landet gjennomfører omfattende luftangrep mot Gaza-stripen , etter urolighetene som oppsto, etter at Israel på søndag aksjonerte mot Gaza hvor syv palestinere og en israelsk soldat ble drept under en israelsk aksjon i Gaza.
Søndag ble sju palestinere inkludert en lokal militær leder drept i en skuddveksling med israelske soldater på Gaza-stripen. En israelsk soldat ble også drept. Som svar på dette israelske angrepet, har det blitt skutt ut ca 100 raketter fra Gazastripen, hvor en 19år gammel gutt ble drept mens han satt i bussen på bildet øverst.

Gazastripen, ligger sør i det Israelsk-okkuperte landområdet Palestina.

Volden skjer selv om både Israel og Hamas den siste tiden har tatt grep for å dempe uroen som har pågått de siste månedene.

I forrige uke åpnet Israel for hjelpesendinger fra Qatar verdt 15 millioner dollar til Gaza, samtidig som det har vært færre demonstrasjoner langs grensa mot Israel. Netanyahu sa forrige uke at dette var en viktig avgjørelse for å unngå en humanitær krise i Palestina.

Statsminister Benjamin Netanyahu, som søndag var i Paris på hundreårsdagen for avslutningen av første verdenskrig, besluttet å returnere tidligere enn planlagt på grunn av det som skjedde. Netanyahu skal ha sagt til The Jerusalem Post at han mandag kveld vil ha et møte for å diskutere situasjonen i Gaza.

Author: Redaksjonen