Titanic 2 vil seile, tross alle tidligere dårlige odds.

(Artikkelen ble oppdatert: 8. desember 2018)

En representant for Blue Star Line, Clive Palmer, har bekreftet på en pressekonferanse i London at arbeidet med byggingen av Titanic 2 har blitt gjenopptatt av Blue Star Line. Planen er å sette Titanic ll i drift på ruten London – New York over Atlanterhavet.

Video fra rederiet

Clive Palmer tok opp igjen Titanic ll-prosjektet, som har ligget nede siden 2015, da arbeidet ble stanset på grunn av en strid om royalties som skulle vært betalt til Palmer-eide selskapet Mineralogi, fra det statseide kinesiske selskapet Citic Limited, beløpende til hundrevis av millioner dollar.

«Citic Limited eksporterte bare millioner av dollar av mineralske ressurser og nektet å betale for dem,» sa Palmer.

I slutten av 2017 dømte australsk høyesterett Citic Limited til å årlig betale royalties til Blue Star Lines morselskap Mineralogi.

Blue Star Line har dermed nok økonomisk støtte fra sitt holdingselskap til å kunne fortsette byggingen, og etterhvert driften av Titanic ll.

Palmer bekreftet at de økonomiske begrensningene som følge av at Citic nektet å betale Mineralogi, var grunnen til at prosjektet ble suspendert. Nå er disse sakene blitt løst, og arbeidet med å bygge skipet har blitt gjenopptatt.

I en uttalelse fra Blue Star Line heter det at:

«Blue Star Line vil skape en autentisk Titanic-opplevelse, som gir passasjerene et skip som har samme interiør og kabinettoppsett som det originale fartøyet, samtidig som de integrerer moderne sikkerhetsprosedyrer, navigasjonsmetoder og teknologi fra 21. århundre for å kunne levere det høyeste nivået av luksuriøs komfort, ».

«Titanic II er et unikt prosjekt som vil generere enestående internasjonal eksponering og offentlig interesse.

Skipet vil følge den opprinnelige reisen, som transporterer passasjerer fra Southampton til New York, men hun vil også benyttes til jordomseilinger, klar til å levere, inspirerende og fortryllende opplevelser. Skipet vil naturlig nok tiltrekker seg oppmerksomhet, med spennende intriger og mysterier i hver havn hun besøker.

I 1912 var Titanic et skip de fleste bare kunne drømme om. I over et århundre har legenden om Titanics prakt, luksus og ikke minst tragiske skjebne, vært kilden til mysterier, konspirasjonsteorier, og fasinasjon.

«Millioner har drømt om å seile på henne, se henne i havn og oppleve skipets unike majestet. Titanic 2 vil bli skipet der drømmene blir til virkelighet» sa Palmer.

Author: Redaksjonen