CNN saksøker Trump

(Artikkelen ble oppdatert: 8. desember 2018)

CNN saksøker president Donald Trump og flere av hans rådgivere etter at Det hvite hus har stengt ute reporter Jim Acosta.CNN mener at Acostas og CNNs rettigheter i tråd med det første og femte grunnlovstillegg er brutt. Grunnlovstilleggene omhandler reglene for presse- og ytringsfrihet.
Acosta fikk akkrediteringen sin inndratt, etter å ha havnet i en konfrontasjon med USAs under en pressekonferanse i Det hvite hus.

I pressekonferansen skulle Trump blant annet snakke om mellomvalget, som han omtalte som en stor suksess for Republikanerne.

Den gode stemningen forsvant imidlertid da Trump fikk kritiske spørsmål om Migrantkaravanen fra Mexico, og hvorfor han i en valgkampvideo har koblet en drapsdømt mexicaner til karavanen.

Da Acosta fra CNN spurte Trump om hvorfor Trump har kalt migrantene som er på vei mot USA for en «invasjon,» avbrøt Trump ham: «Her kommer det», sukket Trump, før Trump og Acostas verbale konfrontasjon eskalerte.

Acosta var ikke fornøyd med svaret presidenten ga, og fortsatte å stille spørsmål om migrantene og etterforskningen til Robert Mueller.

Til slutt eksploderte Trump, og nærmest skrek til Acosta: «Nå holder det! Det er nok. Det er nok. Legg ned mikrofonen.«, før Trump gikk til ett personlig angrep på journalisten, «CNN burde skamme seg for at du arbeider for dem. Du er en uforskammet, forferdelig person»

Presidenten fortsatte i samme åndedrag å anklage CNN for å spre falske nyheter.

Author: Redaksjonen