Telenor tvinger Jan Norvald opp hver natt på grunn av en feil på telenettet

(Artikkelen ble oppdatert: 8. desember 2018)

I snart fem uker har Jan Norvald Steig måttet stå opp hver natt for å sjekke melkeroboten sin. Grunnen er at Telenor ikke har reparert telefonlinjene i området etter flommen som rammet området for over en måned siden. (Bildet over er screendump fra NRK)
Den 14. oktober ble Luster, Lom og Skjåk rammet av flom, med store ødeleggelser. Helt innerst i Fortunsdalen finner du Jan Norvalds gård, som hadde over 300 dekar med dyrket mark. Mer enn halvparten ble ødelagt av flommen. På toppen av skadene på gården, forsvant også telefonforbindelsen hans.
Dette har skapt store utfordringer for Steig. Noen dager etter flommen oppsto det en feil på melkeroboten, som stoppet, og en av kuene ble stående fast i roboten gjennom hele natten.

«Vanlegvis ville eg fått ein alarm om at den hadde stoppa slik at eg kunne gått ut og fiksa det. Det får eg ikkje no, og sidan telefonlinja framleis ikkje er ordna har eg stått opp kvar natt for å sjekka at alt er i orden. Eg er både frustrert og irritert», sier han.

Telenor unnskylder seg
I følge NRK, som først omtalte saken, har Informasjonssjef i Telenor, Magnus Line, beklaget at det har tatt så lang tid å utbedre feilen.

– Jeg forstår at det har blitt en uholdbar situasjon for ham, Grunnen til at det har tatt så lang tid er at det er omfattende skader på både utstyr og terrenget, Det har gjort arbeidet med reparasjonene veldig vanskelig. sier han.

I går var en entreprenør på stedet for å rette opp feilene på linjen, men den virker fremdeles ikke.

Author: Redaksjonen