Angela Merkel`s fly måtte nødlande

(Artikkelen ble oppdatert: 8. desember 2018)

Et fly med den tyske forbundskansler Angela Merkel var på vei til G20 møtet i Argentina da det ble tvunget til å foreta en nødlanding torsdag kveld. En tysk militærblogg rapporterte at det var på grunn av teknisk problem med radioen.

Den tyske regjerings A340-300 VIP Airbus, ved navn «Konrad Adenauer», som var på vei til Buenos Aires, vendte om utenfor kysten av Nederland , før flyet landet trygt i Köln kl. 21.00.

 

 

 Flere brannbiler var satt i beredskap da Merkels fly landet, siden det hadde mer drivstoff ombord enn det som var vanlig ved landing.

Et erstatnings fly fra Luftwaffe ble klargjort for å kunne fly Merkel og følget hennes til G20-møtet, som starter fredag ​​i den argentinske hovedstaden.

 

 

Tyske regjeringsfly, som opereres av Luftwaffe, har vært plaget av tekniske problemer de siste årene. I 2015 ble det samme flyet satt på bakken på grunn av et teknisk problem kort tid før Merkel skulle fly til New Delhi.

Merkel ble underrettet om nødvendigheten av å snu torsdag kveld mens hun holdt en briefing ombord for journalistene som fulgte henne på flyvningen til Buenos Aires.

G-20-møtet kommer midt i en periode med økende økonomisk usikkerhet og global misnøye med amerikanske president Donald Trumps handelspolitikk.

Author: Redaksjonen