Facebook kan ha delt dine private brukerdata med utenforstående bedrifter

(Artikkelen ble oppdatert: 8. desember 2018)

Facebook skal fortrinnsvis ha gitt brukeropplysninger til enkelte selskaper viser dokumenter som ble offentliggjort onsdag, melder Reuters. Netflix og Airbnb skal være to av selskapene som skal ha fått tilgang til brukerdata. Facebooks brudd på personvernet fortsetter dermed, denne gangen bevisst. Tidligere har Facebook fabrikkert påstander mot enkeltmennesker i den hensikt og sverte de.

Facebook har også hatt for dårlig sikkerhet, slik at hackere har fått tak i privat informasjon om over 29.millioner brukere. Flere og flere brukere forlater nå Facebook i frykt for å få sitt privatliv ut på avveie.

Det kan dermed se ut som om Facebook sine problemer bare fortsetter.

Denne gangen ble altså apper fra bedrifter, inkludert Airbnb, Netflix og Lyft, «whitelisted»  noe som ga de full tilgang til ikke bare brukerne av appene, men også hele vennelisten til brukerne – selv etter at Facebook sa i 2015, hadde den faset ut den funksjonen. Dersom du skal kunne unngå å bli utsatt for dette må du enten ikke ha noen venner på Facebook, noe som fjerner hele poenget med tjenesten, eller være sikker på at alle vennene dine ikke benytter Facebook-pålogging på andre apper.

Alternativet er å gjøre som stadig flere gjør, nemlig slutte å bruke Facebook helt.

Author: Redaksjonen