11 desember er skjebnedagen for Theresa May. Da stemmer Parlamentet over Brexit

(Artikkelen ble oppdatert: 8. desember 2018)

Det Britiske parlamentet stemmer over Brexitavtalen som regjeringen har inngått med EU den 11 desember, sier statsminister Theresa May.

Brexitavtalen har fått ja fra de 27 øvrige EU-landene, men må bli godkjent i det britiske parlamentet. Avtalen som den britiske regjeringen har inngått med EU, er selvskading, mener Labour-leder Jeremy Corbyn. – Underhuset har ikke noe annet valg enn å avvise denne avtalen, sier han.

Labour øker presset mot statsminister Theresa May og varsler mistillitsforslag mot henne hvis regjeringens brexit-avtale blir avvist i Underhuset den 11. desember. Det bekrefter Labours brexit-talsmann Keir Starmer

Finansminister Philip Hammond, en av Mays støttespillere og uttalt EU-tilhenger, sier at det er en mulighet for at brexitavtalen ikke går gjennom, selv om den er det beste alternativet. Hammond sier de må forberede seg på en «no deal».

Statsminister Erna Solberg sier at Norge kan tenke seg å støtte britisk tilslutning til EFTA-samarbeidet dersom britene ønsker det. EFTA-løsningen er en mulig plan B dersom Parlamentet sier nei til avtalen som Theresa May har forhandlet fram med EU.

Author: Redaksjonen