Oppbevarte over 900 kilo fyrverkeri på soverommet, røkte inne.

(Artikkelen ble oppdatert: 8. desember 2018)

I februar ransaket politiet leiligheten til mannen i 50-årene fra Østfold. Der sto kasser på kasser med fyrverkeri stablet inne på soverommet.

Undersøkelser viste at det var 944 kilo eksplosiver.

I det samme bygget, var det også flere andre leiligheter.

Ifølge norsk lov kan en privatperson oppbevare fem kilo pyroteknisk vare hjemme uten tillatelse. I romjulen er det lov med 10 kilo.

I høst havnet saken i retten. Der var mannen også tiltalt for å ha brukt ulike narkotiske stoffer. Han erkjente å ha lagret fyrverkeriet uaktsomt. Han erkjente også flere av de andre punktene han var tiltalt for, blant annet at han hadde røyket hasj.

Dommeren skriver at nettopp kombinasjonen av at han kan ha brukt åpen ild hjemme i forbindelse med røyking og at han hadde store mengder fyrverkeri, gjør oppbevaringen ekstra farlig.

«Oppbevaring av så vidt betydelige mengder fyrverkeri i en privatbolig er ikke noe som retten anser som aktsomt når man tenker på hva slags aktiviteter som normalt utføres i en bolig», heter det i dommen.

I tillegg til at han hadde lagret fyrverkeriet på en uforsvarlig måte, ble han også dømt for heleri, oppbevaring av narkotika og for å ha kjørt bil ulovlig og i påvirket tilstand flere ganger.

Til sammen dømte tingretten mannen til fengsel i ett år og fem måneder. I tillegg fikk han 25.000 kroner i bot, og han mister retten til å kjøre bil i fem år fremover.

Mannen har anket.

 

Author: Redaksjonen