Rein Alexander sin musikk er mindre populær enn partyjulemusikk, artisten raser.

(Artikkelen ble oppdatert: 8. desember 2018)

Artist Rein Alexander tar et oppgjør med partyjulemusikken som topper hitlistene, og nekter å kalle det julemusikk.

Partyjulemusikken til artister som Linni Meister, Erik Follestad og Isabelle Eriksen er mer populær på hitlistene enn den tradisjonelle julemusikken, men gjør det musikken dårligere?

Rein Alexander syns det. Han mener det blir feil å kalle låter som «Juletragedien» for julemusikk. Selv om låtene har julestemning i arrangementet, og handler om jul, nekter Rein Alexander å kalle det julemusikk.

Ikke tro at disse låtene er noe annet enn dritt, for det er det det er. Kall en spade for en spade og lær barna dine at dette bare er tull, sier Rein Alexander fordomsfullt. Rein Alexander er nå på sin 15. juleturné, der han synger gamle klassikere som «O helga natt» og «Glade Jul».

Han må nå se seg slått på listene av ny partyjulemusikk.
Hvis det vokser opp en generasjon som skal tro at musikk, kunst eller humor skal assosieres med dette, så er verden snudd på hodet, sier han.

Uenig med Rein Alexander
Linni Meister, vokalist på «Juletragedien», er uenig med Rein Alexander.

Jeg skjønner at noen artister kan bli litt provosert over at de useriøse artistene topper listene. Men greia er at akkurat med denne låten har jeg ikke dårlig samvittighet. Det norske folk har fortalt meg hvor mye de liker denne låten, sier Meister.

Man kan ikke bli likt av alle, sier Meister om kritikken fra Rein Alexander.

På et spørsmål om det er julemusikk, svarer Linni Meister «Ja, absolutt«, sier Meister, og legger til at hun synes Rein Alexander lager nydelig musikk.

Mads Hansen står bak ideen til «Juletragedien», sto også bak den svært populære låten «Sommerkroppen», som har nesten 20 millioner avspillinger på Spotify.
Hansen mener Rein Alexander må åpne opp for andre.

– «Det er rart at Rein Alexander ikke har forståelse for at det kan være plass til flere i den norske musikkfaunaen. Det er ikke julemusikk for alle, men det betyr ikke at det ikke er julemusikk«.
Det handler om jul, så da er det julemusikk.

Juletragedien ligger nå på A-lista til flere radiostasjoner, deriblant på Radio 3FM Norges A-liste. Nrk Mp3 har også listet låtene
Musikksjef i NRK P3, Daniel Ramberg, har satt flere av låtene på Mp3-listene, men foreløpig har ingen funnet veien til P3-lista. Men han åpner for muligheten.
Jeg skal ikke lukke døra helt for julekomikk altså, men da må det være bra nok, morsomt nok og noe vi tror P3-lytteren vil ha interesse av å høre, sier musikksjefen..

Se videoen til «Juletragedien» her:

Author: Redaksjonen