Mann i 40 årene pågrepet for å ha sendt bombe til politiet i Ski

(Artikkelen ble oppdatert: 8. desember 2018)

En mann i 40-årene er pågrepet, mistenkt for å ha sendt en pakke som inneholdt en bombe til politiet i Ski. Politiet opplyser at skriftanalyse var helt avgjørende for å pågripe mannen
Vi har pågrepet en som er siktet for å ha sendt bomben til politihuset i Ski. Denne personen har vi hatt i søkelyset nokså tidlig, som en moduskandidat. Dette fordi han har kommet med trusler tidligere, både mot domstol og politiet, sier politiadvokat John Skarpeid.

John Christian Elden er mannens forsvarer, oh han kan fortelle at mannen nekter skyld.
Etter avtale mellom politijuristen og Elden skulle han komme til avhør, men Elden sier han ikke er kjent med hva politiet mener knytter mannen til saken ut over hans hat mot politietaten.

Fredag bekreftet politiet at adressen til Øst politidistrikt var skrevet med håndskrift på pakken. Denne skriften har blitt analysert av eksperter fra Kripos, som sjekket den opp mot andre personer som kan ha sendt trusler til politiet tidligere.

Selve bomben ble uskadeliggjort på stedet, og ble senere fraktet til Kripos sine lokaler på Brynseng i Oslo for nærmere undersøkelser.

– Vi fikk gode tekniske bevis av Kripos i går. Dette gjorde at vi i går identifiserte personen. Det gjorde at vi har jaktet på ham siden i går, for å ta ham, sier Skarpeid.
Det var skriftanalyse og biologiske spor som DNA og fingeravtrykk som skal ha bidratt til den raske pågripelsen.

Author: Redaksjonen