Elias (18) og Alexander (18) døde på skoleveien, Lokalsamfunnet i sorg

(Artikkelen ble oppdatert: 8. februar 2019)

De skulle bli russ i mai, men mistet livet på E6 i Saltdal torsdag morgen.

Alexander Sollihaug (18) og Elias Dypaune (18) var på tur til skolen da de kolliderte front mot front med en lastebil i Saksenviktunnelen på E6 i Nordland. De to vennene gikk siste året på Saltdal videregående.

Rektor ved skolen, Trine Kristensen, forteller om et lokalsamfunn i dyp sorg.
«Vi har grått og trøstet hverandre. Dette er forferdelig tungt for ansatte og elever. Vi er en ganske liten skole med 170 elever, så når du mister to elever fra samme klasse, så er det fryktelig tragisk«, sier hun.

Også ved Fauske videregående skole, der guttene var tidligere elever, var sterkt preget torsdag.

«Det er to bygder sterkt preget av denne tragiske hendelsen. Et humorarrangement er avlyst i Fauske, og skolen holder åpent for alle som trenger å møtes«, sier operasjonsleder Mads Bernhoft ved Nordland politidistrikt.

Flere sørgende var innom Fauske kirke torsdag kveld, for å tenne lys og skrive noen minneord.

Author: Redaksjonen