Frp-tillitsvalgt voldtektsiktet

(Artikkelen ble oppdatert: 8. februar 2019)

En tillitsvalgt i 20-årene fra Rogaland Frp er siktet for voldtekt etter en politisk samling i Haugesund.

Overgrepet skal ha skjedd på hotellet Scandic Maritim i Haugesund natt til søndag, hvor flere politiske partier ifølge politiet skal ha vært til stede.
Det var Stavanger Aftenblad som først meldte om saken, og at siktede er tillitsvalgt i Fremskrittspartiet i Rogaland.

Fylkesleder Bente Thorsen i Rogaland Frp bekrefter overfor NRK at hun er informert om en «uønsket hendelse» natt til søndag, og at hun anbefalte å anmelde saken etter å ha snakket med de involverte. «Hver enkelt skal ikke leke politi og synse, derfor oppfordrer vi til å anmelde, for å komme til bunns i det«, understreker hun.
Onsdag ble hun gjort kjent med at saken var anmeldt til politiet.

Bistår de berørte
Hun sier at Rogaland Frp i samråd med lokallagene bistår de berørte i saken.
Voldtekten skal ha funnet sted inne på hotellet. Den anmeldte er fjernet fra alle offisielle verv i partiet og strøket fra valglistene inntil videre.

– Det er sterkt beklagelig med slike hendelser på et partiarrangement, og vi er opptatt av å legge til rette for god organisasjonskultur og kurse våre medlemmer igjen i dette, sier Thorsen.

Avhøres i løpet av dagen
Jourhavende jurist Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt bekrefter at anmeldelsen ble levert i Stavanger onsdag, og at fornærmede navnga mannen som nå er pågrepet.

På bakgrunn av opplysninger i anmeldelsen ble siktede besluttet pågrepet. Fordi han var på reise i forbindelse med arbeid, kom politiet i kontakt med ham i morges. Han ble da tatt inn i varetekt, og vil bli fremstilt for politiavhør i løpet av dagen, sier Eskeland.

Mannen ble, i følge NRK, pågrepet i Bergen og overført til Stavanger.

Påtalemyndigheten har foreløpig ikke tatt stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

– Det er en løpende vurdering. Foreløpig har ikke påtalemyndigheten bestemt seg for om han skal fremstilles for varetektsfengsling eller ikke. Det vil i så fall bli på bakgrunn av bevisforspillelsesfare, sier Eskeland.

Politiet etterforsker nå saken taktisk og teknisk.

– Det gjelder både biologiske og elektroniske spor som kan være relevante for saken. Det er nok en del vitner som kan bidra. Vi har allerede avhørt et tosifret antall, sier Eskeland.

Fornærmede ble avhørt i forbindelse med anmeldelsen.

«Det jeg kan si er at vi har fått opplyst at det ble inntatt alkohol på den sosiale sammenkomsten i forbindelse med det politiske møtet, men jeg ønsker ikke å gå inn på grad eller inntak», sier Eskeland.

Han vil ikke gå inn på om siktede er en tidligere kjenning av politiet.

«Foreløpig vet vi ikke hvordan han stiller seg til siktelsen. Han skal i avhør og vil da få komme med sin versjon av hva som har skjedd«, sier Eskeland.

Mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer, opplyser politiet.

Author: Redaksjonen