Knut Haavik er død

(Artikkelen ble oppdatert: 8. februar 2019)

Knut Olaf Haavik var en norsk journalist, redaktør og forfatter. Han ble 75 år gammel


Haavik publisert det første Se og Hør den 21. september 1978 og var redaktør for bladet til sin avgang i 2004. Han begynte sin journalistkarriere som journalistlærling i Larvik Morgenavis i 1963, hvor han var frem til 1965.
Deretter var han lokaljournalist i Sandefjords Blad hvor han skal ha bidratt til å avsløre den første narkotikaligaen i Norge. Denne saken ska ha bidratt til at han i 1969 fikk jobben som kriminalreporter i VG.
Han ble etterhvert nyhetssjef i VG, men sluttet i 1978, for å starte Se og Hør, som etter få år ble Nordens største ukeblad. Han ble senere konsernsjef i Allergruppen.

Haavik utgav i 2004 boka En ramp i rampelyset som var en ren selvbiografi skrevet like etter hans kones død. Boken fikk god mottagelse i pressen. Hans neste bok kom i 2006, en utradisjonell kriminalroman med tittel Ulven og den røde hane.

I 2004 ble han valgt som medlem av Norsk kulturråd for en fireårs periode. Haavik satt som medlem 2005–2008.
I 2007 ble han av likestillingsminister Karita Bekkemellem oppnevnt som medlem av Mannspanelet.

Knut Haavik var også frimurer.

Author: Redaksjonen