Mann sprengte seg selv i luften i Sverige

(Artikkelen ble oppdatert: 10. februar 2019)

Politiets bombegruppe er på plass, etter en eksplosjon i et rekkehus i Stockholm. En mann skal ha sprengt seg selv i luften med en bombe, melder Expressen.

Klokken 15.03 fikk politiet beskjed om hendelsen. Da de kom til stedet, så redningsmannskapene at det hadde vært en eksplosjon i et av rommene i leiligheten.

«Det er uklart hva som har skjedd, og vi har så langt ikke en formening om det er en forbrytelse«, sier Anna Westberg, pressetalsperson ved Stockholmspolisen.

Ved 16.15-tiden melder Expressen at politiet mistenker at mannen har sprengt seg selv i luften med en bombe.

Ifølge Aftonbladet søker politiet nå en mann i 60-årene. Politiet skal ikke mistenke denne mannen for å ha noe med eksplosjonen å gjøre. Han skal ha vært en sms-livredder som forsøkte å redde livet på mannen som døde. Derfor vil politiet snakke med ham for å finne ut hva som har skjedd.
Politiet ser på hendelsen som en isolert hendelse og det skal ikke finnes noen fare for beboerne i området.

Mange av beboerne i området er evakuert og og politiets bombegruppe er på stedet, skriver Aftonbladet.

Sperret av boligkvarter
Politiet har sperret av et helt boligkvarter. Beboerne får ikke vende tilbake til hjemmene sine, det har politiet gitt beskjed om.

– Akkurat nå ser vi på dette som en isolert hendelse, sier Anna Westberg, politiets pressetalsperson til Aftonbladet.

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo er informert om hendelsen.

De sier ifølge Aftonbladet at de enn så lenge lar politiet ta seg av denne saken. Säpo poengterer at de samarbeider med politiet og blir informert fortløpende.

Author: Redaksjonen