Norsk ulvepolitikk – en skam for landet, en tragedie for naturmangfoldet

(Artikkelen ble oppdatert: 12. januar 2019)

I en tid hvor stadig mer dreier seg om miljøet, og å begrense menneskers negative påvirkning på kloden vår, får man fort en kvalm smak i munnen når man ser på norsk rovdyrpolitikk.

Når friske dyr avlives innenfor en sone, eller ett reservat om du vil, som er opprettet nettopp for at disse dyrene skal ha et trygt sted å leve, er det første gang det skurrer. Når man i tillegg vet at dette reservatet stadig vekk blir mindre gjennom politiske hestehandler, faktisk så mye mindre at det i dag nesten er ikkeeksisterende. skurrer det raskt for andre gang. Den såkalte ulvesonen har blitt redusert til 5% av Norge

Miljøvernminister Ola Elvestuen

Regjeringen har altså beordret nedskyting av ulv som ikke har vært skadedyr, inne i ett reservat, opprettet for at Norge skal sikre en bærekraftig rovdyrforvaltning som er i samsvar med internasjonale regler.

Miljøvernminister Ola Elvestuen er en person som tidligere har tatt til orde for en fornuftig forvaltning av rovdyrene, men som minister har han tydeligvis glemt alt hva han sto for tidligere.

 

NOAH/dyrenes rettigheter er viktige for naturmangfoldet.

Det er derfor viktig at folk sier i fra.

Organisasjonen Noah gjør nettopp dette, og på lørdag arrangeres et folkemøte foran Stortinget, og i en rekke norske byer.

Jeg tillater meg å kopiere rett fra hjemmesidene deres:


NOAH arrangerer en stor markering mot regjeringens stadig mer dyre- og naturfiendtlige rovdyrpolitikk lørdag 12. januar kl 13:00

– Ulvesonen utgjør bare 5% av Norge. Utenfor denne sonen er det blitt nulltoleranse for ulvens eksistens. Når det nå også åpnes for skyting av en hel familieflokk innenfor denne snevre sonen, er det et skandaløst signal til verdenssamfunnet om at Norge ikke tar vern av truede dyr på alvor. Å skyte denne flokken, tjener intet annet formål enn å tilfredsstille de som ønsker færrest mulig ulv i Norge. Det er ingen hjemmel i Bernkonvensjonen for å redusere antallet av en kritisk truet art på grunnlag av at noen misliker arten.

Ulvebestanden er kritisk truet, og NOAH fortsetter kampen for rovdyrene i Norge og håper at du stiller opp sammen med oss for å kreve en bedre rovdyrpolitikk!

Hvor: Eidsvolls Plass (Stortinget)
Tid: Lørdag 12.Januar kl 13:00 – 14:00

Det blir også markeringer i følgende byer; Trondheim, Bergen, Kristiansand og Fredrikstad.

Link til event på Facebook

Har du lyst til å være frivillig på denne markeringen? Ta kontakt på frivillig@dyrsrettigheter.no

 


Det er mange og pengesterke folk som forsøker å beskytte sinne egne interesser, som Trygve Slagsvold Vedum.

Gjennom tårevåte retorikker, får vi høre om folk som får ødelagt sine liv av å bo i ulvesonen.

Det han egentlig burde sagt, er at ulven må vekk, slik at noen få bønder som driver med sau i ulvesonen ikke behøver å passe på dyrene sine.

De har hatt for vane å sette ut sauen på våren uten tilsyn, og så hente inn igjen dyrene på høsten. Dette gikk bra i en tid hvor de passet på dyrene sine. Det var i «gamledager», når bøndene i Norge fremdeles visste hva gjeting var.

På grunn av manglende tilsyn forsvinner ca 120.000 dyr hvert år på beite, rovdyrene tar beviselig rundt 3000 av disse i følge tall fra SSB. Det betyr at det er 113.000 dyr som lider en pinefull død på utmarksbeite.

Likevel prøver Senterpartiet å gjøre rovdyrene til syndebukken, og å skremme opp befolkningen med hvor farlig denne ulven er.

Visste du at det ikke er registert angrep på mennesker av ulv i Norge, NOENSINNE?

Blir det ikke da litt frekt å skylde på folk som bor i områdene sin frykt for ulv, når det er Slagsvold Vedum og hans likesinnede «bondehær» som har skremt opp befolkningen, for å kunne spare penger på null gjeting.

Ikke vet jeg. Det jeg vet er at 113.000 dyr dør hver sommer på beite, ikke fordi rovdyr forsyner seg, men fordi bøndene ikke vil bruke penger på gjeting.

Det er altså bonden selv, ikke ulven som er sauens verste fiende.

I rovdyrdebatten er nok Senterpartiet den virkelige ulven i fåreklær.

Forresten, på tampen glemte jeg nesten å si at på lørdag, under Partysendingen til Dj Falk på Radio 3FM Norge, vil ulv naturlig nok være tema. Sendingen kan du høre HER fra kl 23 på lørdag.

Temaet vil ganske så sikkert håndteres med ett sarkastisk og humoristisk blikk på politikken, politikerene fra kanten på ett glass vin eller fem..

Author: Redaksjonen