Den amerikanske kongressen gjør noe positivt, samtidig viser de verden at de ikke forstår sakens kjerne.

(Artikkelen ble oppdatert: 8. mars 2019)

Kongressen fordømmer antisemittisme

 

Det amerikanske parlamentet vedtok torsdag med overveldende flertall å fordømme antisemittisme, islamofobi og andre former for hat og intoleranse. Det er jo kjempeflott, men problemet er at grunnen til dette er en splittende debatt om en muslimsk representants ytringer om Israels politikk.

Det må aldri bli slik at å kritisere Israelsk politikk blir sett på som antisemittisk. Politikk, og etnisitet er, og skal være to forskjellige ting.

Jeg har gjennom diverse medier hørt utallige jødiske og israelske statsborgere, som har uttrykt seg svært kritisk i forhold til Israelsk politikk, men det gjør de da ikke til antisemitter?

Jeg har selv uttrykt meg kritisk til enkelte ting regjeringene våre her hjemme har gjort, enten det er høyresiden eller venstresiden som har hatt regjeringsmakt. Det gjør da ikke meg til anti-norsk?

Dette blir tidenes korteste kronikk, men ærlig talt, den trenger ikke være lenger for at folk må forstå at det holder ikke lenger for Israel å komme med «antisemittismekortet» hver gang noen er kritisk til politikken deres.

Skjønner ikke folk det, eller skjønner ikke Israel det, vel, da får jeg ta på meg «stolt-antisemitt-merket» mitt som et symbol på at jeg vet forskjellen og kommer til å kjempe for å få lov til å fortelle om den.

I mellomtiden ønsker jeg alle en fredelig kveld.

SHALOM fra stuen….

Author: Redaksjonen