Drapssiktede for Majorstua-drapet, Makaveli Lindén, er pågrepet i Frankrike

(Artikkelen ble oppdatert: 23. oktober 2018)

Forrige mandag ble 24 år gamle Heikki Bjørklund Paltto funnet drept i kollektivet han bodde i på Majorstua i Oslo.

Politiet bekrefter tirsdag kveld at Lindén er pågrepet i Dijon i Frankrike. Oslo Politiet fikk beskjed om pågripelsen klokken 16.35 tirsdag ettermiddag.

– Det har vært en krevende etterforskning i over en uke. Sist fredag fikk vi ID, og gikk ut med bilde. Vi har jobbet med pågripelse siden det, sier Metlid.

Politiet mener Lindén tok toget til hjembyen Uppsala i Sverige forrige mandag. I går ble det kjent at Lindén ikke lenger befant seg i verken Norge eller Sverige.

Samme dag ble det kjent at Lindén, gjennom Interpol-samarbeidet, var etterlyst med navn og bilde i 192 land.

– Det har vært en intens jakt, som har pågått dag og natt, sier påtaleansvarlig Christian Hatlo.

Hatlo sier at Oslo-politiet nå skal sende et team til Frankrike for å gjennomføre avhør så raskt som mulig.

Samtidig starter prosessen med å få Lindén utlevert til Norge.

– Det blir viktig å få ham utlevert fra Frankrike. Samarbeidet er etablert, og begjæringen sendes i morgen. Hvor lang tid det tar avhenger av hans samtykke. Om han samtykker kan det gå raskt, om han ikke samtykker er det snakk om måneder, sier Hatlo.

Politiadvokaten sier han antar at blir avholdt fengslingsmøte i Frankrike allerede i morgen.

Hatlo sier Lindén foreløpig ikke har fått oppnevnt noen norsk forsvarer, men antar at han vil få oppnevnt en fransk forsvarer i forbindelse med fengslingsmøtet.
Før helgen gikk politiet ut med bilder av 20 år gamle Makaveli Lindén, som mandag også ble siktet og internasjonalt etterlyst for drapet.

I en pressemelding tirsdag ettermiddag bekreftet politiet i Oslo at Makaveli er pågrepet. På pressekonferansen i Politihuset i Oslo tirsdag kveld, bekreftet Metlid også at de pårørende var varslet.

– Før pressekonferansen har vi kontaktet de nærmeste pårørende til Heikki, og varslet kameratene han bodde med, i tillegg til ransofferet, sier Metlid.

Avdøde, 24 år gamle Heikki Bjørklund Paltto, bodde i et kollektiv på Majorstua, som også er åstedet for drapet. I tillegg til drapet er Lindén også siktet for et ran på en Nordea-filial på Majorstua samme morgen.

– Vi kontaktet de pårørende nå i ettermiddag, før vi kom hit. Jeg har fått formidlet at de er fornøyde med utviklingen, og at de fikk beskjed før vi går ut i media, sier Metlid.

Author: Redaksjonen