Hund ble angrepet av sauer på tursti, nå krever bonden hunden avlivet.

(Artikkelen ble oppdatert: 5. mars 2019)

Det var mandag 10. september at Hilde Eide var ute og luftet hunden. Eide er samboer med Tommy Fredriksen som eier hunden.

På stien ved Tystadstøylen gikk en sau med tre lam, forteller Eide og Fredriksen til NRK som har omtalt saken først.

– Hilde prøver å passere. Hun har hunden Nala i bånd, godt under kontroll tett bak seg. Plutselig angriper sauen og stanger hunden to til tre ganger. Den klatrer oppover hunden med frambeina. Nala prøver å hoppe unna. Hundekobbelet surrer seg rundt beinet til sauen. Hunden river seg løs, og løper avgårde sittende fast til sauen. Deretter tumler de nedover en svært bratt skråning, forklarer Fredriksen.

Eide finner igjen hunden og sauen på en avsats. De henger fremdeles sammen. Sauen er da død, med avbitt strupe. De melder fra til bonden. Senere krever bonden hunden avlivet.

«En maktarroganse uten like«, sier Tommy Fredriksen etter at politiet i går kom på døra for å hente hunden Nala.

Da familien skulle sette seg ved middagsbordet fredag kveld, kom tre polititjenestemenn på døra for å hente hunden. Utan forvarsel.

– Stesønnen på ti år, som elsker hunden, åpnet døren og ble møtt av tre politifolk som stod mindre enn en halvmeter fra døra: «Hei det er fra politiet her; vi skal ta med oss hunden deres«, forteller Tommy Fredriksen.

Den milde eller tøffe måten?
Tiåringen ble veldig lei seg og skremt av politiet. Politifolka lusket lenge rundt i hagene og kikket inn vinduene til både oss og naboene. De brydde seg ikke om at det var barn i husene som ble skremte. På spørsmål fikk vi beskjed om å ikke blande oss i politiarbeidet, legg han til.

Fredriksen er ikke imponert over den tøffe tonen til politiet under «aksjonen» som tok ca en time.

Author: Redaksjonen