Journalist avslørte skattesvindel, Nå etterforskes journalisten for å ha bidratt til avsløringene. Avslørte han «feil» myndighetspersoner?

(Artikkelen ble oppdatert: 15. desember 2018)

Oliver Schröm ledet journalist-teamet som avslørte Europas største skattesvindel i nyere tid. Nå er han satt under etterforskning for å ha oppfordret kilder til å fortelle om skatteunndragelsene, eller som myndighetene kaller det: «lekke konfidensiell informasjon».

Lager myndighetene vanskeligheter fordi han «avslørte for mye»?

I oktober i år, publiserte den tyske nyhetstjenesten Correctiv, hvor Schröm er redaktør, avsløringer om hvordan en rekke banker skal ha lurt unna 55 milliarder euro fra skattemyndighetene i en mangeårig skattesvindel.

Påtalemyndigheten i Hamburg har nå satt i gang etterforskning av redaktør Oliver Schröm for å ha oppfordret til å lekke forretningshemmeligheter. Initiativet skal komme fra sveitsiske myndigheters etterforskning av den sveitsiske banken Sarasin, skriver den tyske kringkasteren Deutsche Welle.

– Sarasin, er dypt involvert i skandalen rundt skattebedrageriet. De anklager Oliver Schröm for å ha oppfordret en varsler i banken til å lekke konfidensiell informasjon. Denne anklagen er absurd, opplyser Correctiv til Deutsche Welle.

«Skatteunndragelse er en forbrytelse. Journalistikk er ikke«, skrev Corretiv i et åpent brev til Tysklands justisminister Katarina Barley og finansminister Olaf Scholz, ifølge Deutsche Welle.

Author: Redaksjonen