Journalisten Jamal Khashoggi ble drept på konsulatet i Istanbul

(Artikkelen ble oppdatert: 23. oktober 2018)

Journalisten Jamal Khashoggi ble drept på konsulatet i Istanbul, og det er statlig fjernsyn i Saudi-Arabia som bekrefter det.
SAKEN OPPDATERES:
Den saudi-arabiske journalisten Jamal Khashoggi skal ha omkommet etter et slagsmål inne i det saudi-arabiske konsulatet i Istanbul.

Det viser foreløpige undersøkelser, hevder det statlige saudi-arabiske fjernsynet. Saudi-Arabia bekrefter dermed at journalisten døde i konsulatet landet har i Istanbul.
Jamal Khashoggi var en saudiarabisk journalist og tidligere redaktør for nyhetskanalen Al-Arab News Channel. Han har vært sterkt kritisk til det sittende regimet i Saudi-Arabia, og forlot i 2017 landet etter at hans konto på Twitter ble sperret.

I begynnelsen av oktober 2018 forsvant Khashoggi i Tyrkia, og tyrkiske myndigheter mistenkte at han var blitt bortført eller drept i forbindelse med et besøk hos det saudiarabiske konsulatet i Istanbul. Dette bekreftes nå av statlig fjernsyn i Saudi-Arabia.

Statlige medier rapporterer nå også at lederen for etterretningstjenesten i landet, Ahmad al-Assiri, skal ha fått sparken fra sin stilling. Også rådgiveren for kongefamilien i Saudi-Arabia, Saud al-Qahtani, skal ha fått sparken.

Senest i går, i 22 tiden advarte USAs utenriksminister Mike Pompeo Saudi-Arabia om omfattende reaksjoner hvis det viser seg at landet står bak drapet på Jamal Khashoggi. Drapet er en av Trumps mest betente og akutte utenrikspolitiske kriser siden han ble president.

Author: Redaksjonen