Kidnappet 31. oktober i fjor, Nå sprakk hemmeligholdet, og en av Norgeshistoriens største forsvinningssaker er ett faktum .

(Artikkelen ble oppdatert: 4. mars 2019)

Politiets hovedteori er at Falkevik Hagen ble kidnappet fra sin bolig på Fjellhamar i Lørenskog kommune den 31. oktober i fjor.
De har bekreftet at det har blitt fremsatt krav om løsepenger, i den anledning er det også fremkommet trusler om vold.

Onsdag ettermiddag ble flere ark funnet inne i huset hvor Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) sist ble sett. Det ble derfor hentet inn språkeksperter utenfor politiet for å undersøke beskjeden på arkene, sier en person med innsikt i etterforskningen til NRK.

Beskjeden skal være på flere ark, og politiet håper undersøkelsen av arkene kan bidra til å løse det som etterforskes som en kidnappingssak.
Arkene ble i følge NRK funnet inne i kvinnens bolig.
På den skriftlige beskjeden skal kravet om løsepenger også ha stått: Ni millioner euro innbetalt via kryptovalutaen Monero. Som kryptovaluta har Monero noen særegne egenskaper som gjør at transaksjonene ikke er mulig å spore, i tillegg til å ha iboende tiltak som skjuler hvilke summer som sendes og til hvem.Da Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvant i månedsskiftet oktober-november tilsvarte ni millioner euro 85,9 millioner norske kroner.

Bekjente av familien beskriver Anne-Elisabeth Hagen som en aktiv kvinne som har brukt livet sitt til å følge opp barn og barnebarn, og til å støtte ektemannen i hans arbeid. Hun er opprinnelig fra Gjøvik, og er nå pensjonist.

Author: Redaksjonen