Make America ??? again? Har Trump fått panikk når han nå vurderer unntakstilstand?

(Artikkelen ble oppdatert: 11. januar 2019)

Personer i Trump-administrasjonen jobber desperat med å finne pengene som skal finansiere grensemuren. Militæret finkjemmes.

Donald Trump tok til orde for unntakstilstand torsdag morgen. For unntakstilstand er øyensynlig et av forslagene som ligger på bordet, for å få slutt på den snart tre uker lange «shutdownen».

Presidenten ønsker seg 5,7 milliarder dollar, penger demokratene overhodet ikke har noen planer om å si ja til.

Leter etter penger

Men ved å erklære unntakstilstand, eller nasjonal krisetilstand, kan han sikre seg penger til muren uten at de bevilges fra Kongressen. Da kan han bevilge penger til muren over forsvarsbudsjettet.

Trump-administrasjonen jobber nå, i følge Washington Post , med å legge til rette for å kunne erklære unntakstilstand. De finkjemmer U.S Army Corps, for å se om de der kan finne fri kapital som kan finansiere Trumps grensemur.

Administrasjonen ser spesielt på en krisebevilling som ble vedtatt av Kongressen i fjor, som inkluderer 13,9 milliarder dollar som ennå ikke har blitt brukt.

Pengene skal ha vært øremerket en rekke prosjekter i områder som har blitt rammet av naturkatastrofer den siste tiden, men som nå altså kan gå til grensemuren istedet for hjelp etter naturkatastrofene.

Author: Redaksjonen