Mohyeldeen Mohammad tiltalt for trusler mot Abid Raja, nå stopper NAV utbetalinger.

(Artikkelen ble oppdatert: 23. oktober 2018)

Islamisten Mohyeldeen Mohammad er tiltalt for å ha truet stortingsrepresentant Abid Raja (V), etter blant annet å ha kalt Raja et «skittent svin» som burde brenne i helvete.

Islamisten Mohyeldeen Mohammad er etterlyst internasjonalt. Årsaken er at han ikke møtte i Oslo tingrett i går, der han er tiltalt for trusler mot stortingspolitikeren Abid Raja (V). Påtalemyndigheten mener Mohammad er i Marokko.

Islamisten får økonomisk stønad fra NAV. Nå varsler påtalemyndigheten at Mohammad ikke vil få pengestøtte hvis han ber om det nå.

– PST har gjort Nav oppmerksom på pågripelsesbeslutningen og etterlysningen. Nå har NAV bekreftet at de vil stanse utbetalinger til Mohyeldeen Mohammad dersom han søker om utbetaling for november.

Bakgrunnen:
Bakgrunnen for saken er at høsten 2016 mottok Venstre-politikeren flere meldinger, der det blant annet het at avsenderen håpet at Allah ville gi Raja «uhelbredelig sykdom, engstelighet, trengsel, fattigdom, et smertefullt og ynkelig liv før døden».

Meldingene kom etter Raja kort tid tidligere hadde gått ut i media og uttalt seg om nikab – og burkaforbud. Raja sa blant annet til VG at han hadde «kjent på en følelse av vemmelse» når han hadde sett kvinner i burka, men advarte samtidig mot et forbud.

Author: Redaksjonen