Politiet aksjonerte mot Russlands skiskytterlandslag

(Artikkelen ble oppdatert: 13. desember 2018)

Flere utøvere og ledere i det russiske landslaget er nå under etterforskning for brudd på dopingreglene under VM i Hochfilzen 2017.

I en pressemelding, gjengitt av det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), bekrefter den østerrikske statsadvokaten før økonomi og korrupsjon, at fem ledere og fem utøvere i det russiske landslaget er under etterforskning.

(Bildet over er et illustrasjonsfoto)

Bruddet på dopingreglene skal ha foregått under VM i østerrikske Hochfilzen i 2017.

På bildedelingstjenesten Instagram har den russiske skiskytterkommentatoren Dmitrij Gubernijev publisert en liste over utøvere som han hevder blir anklaget for brudd på dopingreglene.

På den listen står blant annet Russlands største stjerne, Anton Sjipulin. Han slår hardt tilbake i et eget innlegg på Instagram.

«I have never used any prohibited substances. I have never violated a single anti-doping rule. I have always been open to all anti-doping authorities and institutions. I have no explanation for recent events. I am angry and furious about the witch-hunt that is going on. It undermines my trust not only in anti-doping institutions in general, but in biathlon as a sport in particular. All possible accusations towards myself, even all rumors are nonsense. Total nonsense. I have always been honest to myself, to the Biathlon family and to the supporters. I have nothing to blame myself for.«skriver Sjipulin

OVERSETTELSE: Jeg har aldri brukt noen forbudte stoffer. Jeg har aldri brutt en eneste anti-doping regel. Jeg har alltid vært åpen overfor alle anti-dopingmyndigheter og institusjoner. Jeg har ingen forklaring på de siste hendelsene. Jeg er sint og rasende overfor heksejakten som pågår. Det undergraver tilliten min ikke bare i anti-dopinginstitusjoner generelt, men også skiskyting som idrett. Alle mulige anklager mot meg, og alle rykter er tull. Totalt tull. Jeg har alltid vært ærlig mot meg selv, overfor skiskytingen og supporterne. Jeg har ingenting å klandre meg for., .

Aleksandr Loginov skal være en av utøverne som er tatt inn til avhør.

Russeren er tidligere dopingdømt. I 2015 ble han utestengt, etter at IBU testet tidligere dopingprøver på nytt.

Men i 2017 kom han tilbake som aktiv utøver, og senest søndag havnet han på tredjeplass i verdenscupen, bak Thingnes Bø. Loginov har ikke villet  kommentere saken i pressen, men benytter Instagram for å fortelle om sitt syn.

«I går ble jeg, og andre, anklaget for juks med bloddoping og noe annet. Jeg er 1000 % sikker på at alle disse anklagene mot meg er usanne,»skriver Loginov på Instagram.

Author: Redaksjonen