Protester mot Israel i forbindelse med Melodi Grand Prix

(Artikkelen ble oppdatert: 2. mars 2019)

Palestinakomiteen og komiteen for akademisk og kulturell boikott av Israel skal holde en markering og dele ut løpesedler under den norske finalen i Melodi Grand Prix lørdag.

De mener at «Eurovision-finalen i Israel brukes for å ta bort oppmerksomheten fra forbrytelsene mot palestinerne». Flere norske artister tar avstand fra Israels okkupasjonspolitikk på Gaza og Vestbredden.

Enkelte, deriblant Dj Falk har nedlagt forbud mot dataoverføring/streaming av sin musikk for Israelske IP adresser, men tillater palestinske firmaer å distribuere, på okkupert territorier. Han sier til oss at det er selvsagt mest symbolikk i dette, men det er viktige signaler å sende. Han tilføyer at planen var å være tilstede som publikum under den norske finalen, men da det ble kjent at Netta, fjorårets vinner skulle bidra, valgte han å ikke reise.

«Alternativet ville vært å snu ryggen til henne, men det er jo ikke Netta som person, men politikken hun fremmer på vegne av sine myndigheter som er problemet, og hun har tydelig vist at hun støtter Israelsk terror og okkupasjon overfor sivile Palestinere med sin uttalelse etter at hun vant  ESC i fjor.»

Eurovison Song Contest-finalen avholdes i Tel Aviv 18. mai.

Author: Redaksjonen