Stormen herjer i nord. Skolebuss av veien, og flere bygder isolert.

(Artikkelen ble oppdatert: 4. mars 2019)

Trafikkaos, stengte skoler og isolerte bygder – uværet herjer langs kysten av Nord-Norge.

En skolebuss blåste av veien i Valnesfjord i Nordland, heldigvis gikk det bra, og ingen ble skadet. Allerede i formiddag sendte Meteorologisk institutt ut farevarsel på oransje nivå for Nordland og Svalbard torsdag kveld og fredag morgen. De forventet vindkast på over 40 m/s.

Skoler stengt i morgen

Sortland, Andøy, Øksnes og Hadsel kommuner holder skolene stengt i morgen. Først og fremst fordi bussjåførene som kjører skolerutene ikke ønsker å ta ansvaret og risikoen ved å kjøre i ekstremværet.

 

Den sterke vinden gir også problemer for fly på Harstad Narvik lufthavn Evenes

Vinden ble målt til 56 knop på Evenes, hvor flere flyavganger er innstilt. Lufthavnsjef ved Harstad Narvik lufthavn Evenes, Anne Britt Bekken, opplyser at blant annet Thomas Cook-flyet fra Gran Canaria, som skulle lande på Evenes i ettermiddag, har snudd.

Widerøe melder at uværet også har ført til at også enkelte av deres avganger har blitt påvirket. Informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli oppfordrer passasjerer som skal ut å fly i kveld eller i morgen, og foreløpig ikke har fått beskjed om kanselleringer eller innstillinger, om å møte opp som vanlig.

SJEKK DITT FLY HER

Stormen treffer Nord-Norge på sitt verste nå

Nå i kveld treffer stormen kysten av Nord-Norge med full styrke, og den antas å være på sitt sterkeste fra nå og frem til kl 22 torsdag kveld.
Da forventer meteorologene full storm med vindstyrke på opp mot 40 sekundmeter i området mellom Lofoten og sørover til Helgeland. Stormen fortsetter utover natta og fredag morgen.

Author: Redaksjonen