Trumps eksadvokat stiller til åpen høring i Kongressen

(Artikkelen ble oppdatert: 10. januar 2019)

Michael Cohen stiller til høring i Kongressen. Han lover å gi en «fullstendig og troverdig» fremstilling av sitt tidligere arbeid som Donald Trumps advokat.

Cohen, som var Trumps personlige advokat, stiller til høring i den demokrat-ledede kontrollkomiteen i Representantenes hus i neste måned.

– Som del av min forpliktelse om å samarbeide og gi det amerikanske folk svar, har jeg akseptert invitasjonen fra komitéleder Elijah Cummings om å stille til offentlig høring 7. februar, sier Cohen i en uttalelse torsdag.

– Jeg takker Michael Cohen for å ha gått med på å vitne frivillig foran komiteen, sier Cummings.

Cohen sier i uttalelsen at han ser fram til å avgi en «fullstendig og troverdig fremstilling av hendelsene som har utfoldet seg».

Komiteen skal granske utbetalingen av såkalte «hysjpenger» til tidligere Playboy-modell Karen McDougal og pornostjernen Stormy Daniels under valgkampen i 2016. De to kvinnene skal ha hatt en affære med Trump, noe han selv har avvist.

Michael Cohen har sagt at Trump ba ham om å utbetale pengene til kvinnene, noe Trump har benektet.

Trump benekter å ha utbetalt såkalte «hysj-penger»

– Det var min plikt å dekke over hans skitne handlinger, sa Cohen i retten før jul. Han sa der at han av «blind lojalitet» overfor Trump ble «ført inn på mørkets vei i stedet for lysets vei».

Cohen var Donalds Trumps private advokat og en av president Trump’s fremste rådgivere og ledere.

Author: Redaksjonen